Traineeship E-commerce

Omschrijving

Ontdek de wereld van E-commerce met de beste online experts!  

Net of bijna afgestudeerd, maar nog weinig ervaring in het online beroepenveld? Gedurende het traineeship word jij specialist in één van de business afdelingen bij beslist.nl. Aangezien we bij beslist.nl alles zelf doen, zijn er veel verschillende opties. Duik jij straks in de miljoenen beschikbare data met onze analisten of ben jij straks verantwoordelijk voor online marketing activiteiten van de grootste shops van Nederland? Een ding is duidelijk, je speelt bij ons Champions League, dus kom jij door de voorrondes en word je de nieuwe Messi of Ronaldo van beslist.nl?

Wij zijn het verlengstuk van de online marketing afdelingen van duizenden shops. Deze shops kunnen wij door onze circa 500.000 bezoekers per dag voorzien van veel relevant verkeer. Met zoveel data en specialisten leer jij enorm veel kneepjes van het vak! Naast je dagelijkse bezigheden krijg je training van experts in specifieke skills, zoals de inrichting van online marketing campagnes, extern contact management en data driven werken. Onze online marketing afdeling staat zelfs op de shortlist voor “Beste in-house team” van Europa!

Als E-commerce trainee krijg je door job rotation de verschillende kanten binnen de e-commerce te zien. Je komt binnen beslist te werken op de afdelingen Product Data Management, Digital Marketing en Sales. Samen met 2 andere e-commerce trainees rouleer je binnen 3 verschillende afdelingen. Je wisselt ieder jaar van afdeling, wat het extra uitdagend en afwisselend maakt! Waar de ene functie meer gericht is op het technisch aansluiten van webshops, is de andere functie ingestoken op het succesvol opzetten van online campagnes of het optimaliseren van de samenwerking met een webshop. Doorlopend zijn we bezig met het verder ontwikkelen van jouw analytische en professionele vaardigheden. Op deze manier groei je uit tot een e-commerce specialist binnen beslist.


Wie zijn wij? 
Beslist.nl is een full-service marketing bureau voor duizenden webshops die online producten willen verkopen. Als verlengstuk van de online marketing afdeling van de aangesloten webshops vergroot beslist.nl dagelijks de omzet, het marktaandeel en de klantenportfolio van haar klanten. Met een ambitieus team van circa 110 jonge en ervaren medewerkers werkt beslist.nl continue aan de verdere optimalisatie van beslist.nl. Alle beschikbare digital marketing kanalen worden ingezet om zoveel mogelijk shoppende consumenten te vinden, die wij matchen met het productaanbod van de bij beslist.nl aangesloten webshops. Als toonaangevend technologie bedrijf runnen wij een high traffic site met dagelijks circa 500.000 bezoekers. Elke dag werken onze mensen samen om de enorme hoeveelheden data te verwerken zodat de website altijd actueel is voor de consument.


Hoe ziet het traject eruit?

In het trainee e-commerce traject bouw je in drie jaar een brede e-commerce basis op. Je begint je eerste jaar bij de afdeling Product Data Management (PDM) of Digital Marketing (DM), waarbij je de onderliggende systemen leert kennen, ervaring opdoet en ondertussen je steentje bijdraagt. In het tweede jaar wissel je van afdeling, zodat je in beide vakgebieden je kennis opbouwt. In het laatste jaar kun je, als dit ook bij je past, de kennis en inzichten in de praktijk gaan brengen op de afdeling Sales. Mochten de sales werkzaamheden niet bij je passen, ga jij je in het laatste jaar verder specialiseren binnen PDM of DM. Uiteraard doen we dit samen, en gaan we in gesprek over waar we denken dat jouw kwaliteiten het best tot hun recht komen! Gedurende de drie jaar werken we ook aan ontwikkeling van je analytische en professionele vaardigheden.

Waar houd jij je in de dagelijkse praktijk onder meer mee bezig?

 • Technisch begeleiden van webshops bij het aansluiten op beslist.
 • Uitvoeren van probleemanalyses, waaronder het vertalen van stakeholder wensen naar concrete data- of procesanalyse. Natuurlijk willen we ook dat je een plan van aanpak kunt opstellen, zodat we bij de vervolgstappen de juiste mensen kunnen gaan betrekken.
 • Je bent medeverantwoordelijk voor het opzetten van SEO-optimalisaties en SEA-campagnes, daarnaast analyseer je campagnedata om vanuit de data verbeteringen te kunnen doorvoeren.
 • Je bent verantwoordelijk voor het ophalen, analyseren en interpreteren van klantdata en -informatie. Samen met de klant ga de campagne van de webshop optimaliseren. Je geeft campagneadvies om zowel voor de klant als voor beslist het maximale uit de samenwerking te halen.


Wat krijg je ervoor terug?

Je leert het bedrijf beter kennen door introducties over alle online activiteiten en het bedrijfs-DNA. Daarnaast de maandelijkse borrels, gezamenlijke lunch, bootcamp en het legendarische jaarfeest natuurlijk! Ook werk je dagelijks met ervaren data analisten, online marketing experts en online sales consultants. Daarnaast kun je gesprekken met je leidinggevende of HR Business partner inplannen, met wie je alle ervaringen extra goed kunt bespreken.

Als Trainee E-commerce werk je binnen beslist op drie verschillende afdelingen. Voor al deze afdelingen geldt dat je samenwerkt in een sterk team, waarin er aandacht is voor persoonlijke groei in de breedte of in de diepte. We werken binnen beslist volgens de scrum methodiek: in sprints van een maand halen we doelen, presenteren we resultaten en maken we inzichtelijk wat we de volgende maand beter willen doen. Iedere dag zoeken we naar verbeteringen die we niet morgen, maar vandaag nog kunnen implementeren.

Is je traineeship afgelopen? Met de groei die beslist.nl.nl doormaakt hebben we vrijwel altijd uitdagende functies. Als je traineeship goed is verlopen rol je bijna vanzelfsprekend in een mooie functie! Als we zelf intern geen plekje voor je kunnen vinden, onderzoeken we de mogelijkheden om extern bij een van onze aangesloten partners aan de slag te gaan.

Vereisten

Wat verwachten wij van jou?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur richting Commerciële Economie, Business Administration, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Marketing.
 • Je bent kritisch, onderzoekend en denkt altijd net een stap vooruit.
 • Je bent oplossingsgericht, waardoor je ieder uitdagend vraagstuk succesvol weet aan te pakken.
 • Je bent data-gericht, en onderbouwt je mening graag met data-inzichten
 • Samenwerken met anderen is voor jou vanzelfsprekend en je collega’s kunnen altijd op je rekenen.
 • Je bent een starter op de arbeidsmarkt, met maximaal 2 jaar ervaring.


Wat bieden wij?

Wij bieden goede voorwaarden om je in topvorm te krijgen en houden! Je wordt omringd door inspirerende jonge professionals in een dynamische werkomgeving. Wij bieden je alles wat je van een goede werkgever mag verwachten en meer. Je raakt gegarandeerd niet uitgepraat over beslist.nl en dan laten we onze borrels en legendarische uitjes zelfs nog buiten beschouwing.

 • Een uitdagende functie.
 • Een baan bij het leukste bedrijf met informele sfeer.
 • Invulling van de vacature is op basis van een 36- of 40-urige werkweek.
 • Voorwaardelijke winstdeling: 8,33% van het bruto jaarsalaris, welke maandelijks wordt uitgekeerd.
 • Flexibele werktijden: mogelijkheid om te starten tussen 07:30 – 10:00 uur.
 • De mogelijkheid om trainingen of cursussen te volgen met ons opleidingsbudget.
 • Dagelijks een gratis luxe lunch, vers fruit en lekkere bonenkoffie.
 • Elke woensdag de mogelijkheid om mee te doen aan onze bootcamp!
 • Diverse borrels, een voetbaltafel en tafeltennistafel.
 • Jaarlijks personeelsfeest.